Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Comentarii recente | Top surse

Cei mai frumoși ani

Dawson (beat): Bine, deci este timpul să îmi pun o dorință... așa că hai să-mi pun o dorință. Aș vrea.. aș vrea ca mama mea să nu se fi culcat cu coprezentatorul ei. Aș vrea ca tatăl meu să înceteze să mai vorbească despre faptul că trebuie să se angajeze și chiar să își caute o slujbă! Aș vrea să încetați să vă mai contraziceți tot timpul și cel puțin să vă prefaceți că voi sunteți adulții! Aș vrea ca prietenul meu, Pacey, să înceteze cu transformarea asta a lui într-un elev eminent, cuminte, un înger păzitor al tuturor și să revină la ce face el mai bine și anume să mă facă pe mine să îmi placă viața mea în comparație cu a lui care ar trebui să fie mai rea. Și apoi urmează Jen Lindley, cu problemele ei cu alcoolul și cu numeroșii ei iubiți și cu modul ei nebunatic și neascultător de a fi. Vreau să petrec cu tine! Și iată-l și pe Jack McPhee. Jack McPhee căruia îi plac băieții, dar căruia nu îi displace să-mi fure iubita! Și bineînțeles, iat-o și pe Joey a mea. Drăguța și scumpa mea Joey. Singura adolescentă din lume care a simțit nevoia să se regăsească pe sine. Dar știți ce? E în ordine. Accept asta. Trebuie să te regăsești și accept asta. Deci Joey! Joey? (Uitându-se peste tot, pe sub mese, printre oameni) Pardon! Unde este Joey a mea? Uite-o! Uite-o pe Joey a mea!

replică din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey (pe ecranele televizoarelor): Chestia asta e deschisă? Așa. Bun. Hei. Sunt eu... evident. Dacă ai putea să te apropii puțin și nu-ți face griji, nu o să te mușc. Vin cu gând de pace. Tu și eu... noi o să stăm ceva timp aici. Se pare că destul de mult. Așa că eu cred că ar fi cel mai bine dacă am putea ajunge la o înțelegere. Și ca să ne fie mai ușor, sunt dispus să recunosc că sunt un adevărat dobitoc, lucru pe care îl știi deja. Mai bine decât oricine, decât toți oamenii de pe planeta asta. Dar mă îndepărtez de la subiect. Propunerea mea este următoarea: să lăsăm trecutul în trecut acolo unde îi este locul de fapt și să încercăm să îndulcim situația asta în care ne aflăm și să ne facem comozi. Cu alte cuvinte, ți-am cumpărat ceva. De fapt nu ți-am cumpărat ceva. Mai bine zis am procurat ceva, dar oricum mă înțelegi tu. E pe tejghea. (Ea se uită cu atenție și vede că el a pus pe tejghea o pereche de pijamale și o pereche de papuci) Nu mai știu sigur care e mărimea pentru că a trecut ceva timp, dar le putem schimba oricând. Și dacă îmi accepți propunearea, vei putea oricând pe o perioadă limitată să mă obligi să fac singurul lucru pe care nu vreau să-l fac nici în ruptul capului. Ceea ce nu înseamnă că nu ai mereu această putere asupra mea, dar mi-am dat seama că așa a început noaptea asta de calvar. Făceai ceva pentru mine ce nu îți făcea plăcere căci pentru asta sunt prietenii.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Audrey: Doamne, încă ești acolo. Arăți ca o legumă.
Joey: E greu să scrii un e-mail potrivit.
Audrey: Da, mai ales când este o greșeală enormă.
Joey: Taci!
Audrey: Joey, vorbesc serios. Să te exprimi prin e-mail este pedeapsa erei moderne. Internetul a făcut să fie mult prea ușor să te exprimi. Bun, ai niște gânduri trecătoare. Îl trimiți. Ajunge cu un zgomot înăbușit în e-mailul vreunei persoane care nu bănuiește nimic. Acea persoană îl citește, se enervează pentru că ai reluat o discuție pe care deja ați avut-o. Și nu răspunde. Tu te simți desconsiderată. Dar dacă chiar trebuie să fii una din acele persoane janlnice pasive/agresive ce trimit e-mail-uri, atunci departe de mine gândul să te opresc. Ce ai până acum?
Joey: Aveam "Dragă Dawson" și apoi am șters.
Audrey: De ce? E un început drăguț.
Joey: Păream distantă.
Audrey: Și ce vrei să-i spui?
Joey: Nu știu. Nu-mi place cum s-a terminat tot și vreau ca el să știe că îmi pasă, dar în același timp vreau să îmi păstrez indignarea îndreptățită.
Audrey: Bineînțeles. Și de ce nu-l suni?
Joey: Mă tem că o să facem așa cum facem de obicei. Crede-mă. E-mail-ul este o alternativă mult mai sigură acum.
Audrey: Bine, dacă trebuie să faci asta, atunci n-ai decât. Fii siropoasă și penibilă, dar mai ales fii sinceră, Joey. Spune-i tot ce nu îi poți spune în față.
Joey: Ai dreptate. Mai bine mă apuc de treabă. Dar... mulțumesc, Audrey.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dawson (în scrisoarea lui pentru Gretchen): Dragă Gretchen, mi-a plăcut să vobesc cu tine astăzi în camera ta. Încearcă să nu ai emoții în legătură cu începerea liceului. Știu că o să întâlnești oameni care să te înțeleagă. E ceva ce nu am apucat să-ți spun. Este cineva cu adevărat special în viața mea la care mă gândesc mereu. Nu seamănă cu nicio fată pe care am întâlnit-o până acum. Este inteligentă și amuzantă și frumoasă și simplul fapt că face parte din viața mea mă neliniștește și nu mă lasă să dorm noaptea. Și când mă gândesc la o persoană căreia aș putea să-i vorbesc despre asta, care va înțelege, singura care îmi vine în minte ești tu. Și asta e o problemă pentru că tu ești cea pentru care nutresc aceste sentimente. Mă gândesc mereu la tine, la orice lucru mărunt pe care îl faci. Abtibildul cu Elvis Costello de pe caietul tău cu spirală, modul în care ți-a crescut bretonul timp de șase luni până când luni ai reușit să-l prinzi pe tot în coadă. Astăzi, când mi-ai spus să rămân și să vorbim după ce a plecat Pacey, mi-a trecut prin cap că e posibil ca și tu să te gândești la mine. Dacă aș încerca să spun asta altcuiva, ar spune că nu va exista niciodată un noi, că viețile noastre sunt mult prea diferite, că nu vom fi niciodată potriviți unul pentru celălalt. Dar noi ne înțelegem unul pe altul și ne pasă și cred că așa va fi și peste ani. Cel mai bun prieten al tău pentru totdeauna, Dawson.

replică din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Vrei să știi de ce nu am plecat în Franța? Deși mi-am dorit asta foarte mult. În Franța aș fi putut să o iau de la capăt. Nu aș mai fi Joey, chelnerița, sau Joey, fiica unui pușcăriaș, sau Joey, jumătatea cuplului secolului "prieteni/iubiți". Nu am plecat pentru că părea cea mai ușoară cale de scăpare. Cea mai ușoară cale de evadare din viața mea, care, în ciuda câtorva sclipiri, este destul de patetică. Dar nu am vrut să aleg asta, Dawson. Mi s-a părut că dacă rămân aici, o să devin mai puternică. Și apoi erai tu. Dawson Leery, care în sfârșit știe ce vrea. Dar trebuie să-ți spun, Dawson, că oricât de complicată a fost prietenia noastră, nici nu se compară cu cât de complicată o să fie relația asta pe care o avem.
Dawson: Pe bune? Ceea ce avem noi s-ar putea să nu fie niciodată simplu, dar asta nu înseamnă că nu o să ne placă. De altfel, cine spune că nu poți avea o bucată din Franța chiar aici în Capeside, ah? Iată-ne pe malul Senei, o plimbare pe faleza orașului, locul preferat al îndrăgostiților și al prietenilor. De aici avem o priveliște minunată a magnificei structuri pe care noi, oamenii simpli din Capeside, o numim... leagănul. Nu e turnul Eiffel cu siguranță, dar asta e tot ce avem. Dar să nu uităm de celelalte lucruri cu specific franțuzesc. Cartofi pai.
Joey: Pâine prăjită.
Dawson: Uși franțuzești. (Se sărută.)
Joey: Sărut franțuzesc. Cel de-al doilea sărut, cel rațional. Cel care are nevoie de un moment de meditație.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: De ce nu am mers cu mașina?
Pacey: Pentru că, Potter, tatălui meu îi place să își folosească propria mașină din când în când.
Joey: Deci îmi pun în pericol viitorul chiulind ca să stau la coadă la poștă și apoi să mă târăsc pe pustiuri cărând un pachet stupid?
Pacey: Of, Doamne Dumnezeule! Te-ai gândit vreodată câtă energie hormonală irosești cu aceste remarci usturătoare și cu zeflemeauau asta? Viața ta ar fi mult mai productivă dacă ai acționa.
Joey: Cum anume? Omor prin prudență?
Pacey: Ce-ai zice să faci autostopul?
Joey: Da? Și ce altceva? Poate să-mi ridic cât mai sus fusta, să mă mișc lasciv pentru un camionagiu înfierbântat? Fă tu asta, broască râioasă sexistă ce ești!
Pacey: Nu sunt un sexist, ci un pragmatic. Bine? Ai văzut vreodată "Aventura e sigură"!? Filmul acela descrie cu eleganță unul dintre cele mai simple adevăruri ale vieții: o femeie ce stă la marginea drumului, chiar și una cu o privire încruntată mai tot timpul ca tine, are mai multe șanse să oprească o mașină decât un tip.
Joey: Din moment ce sunt singura cu un deget mare opozabil, cred că e la latitudinea mea să-l folosesc.
Pacey (când o mașină se apropie): Și iată și ocazia ta. (Sare în spatele unor tufișuri. Joey face cu mâna în timp ce mașina se apropie. Încetinește și se oprește, spre surprinderea lui Joey.)
Joey (aplecându-se la fereastră): Bună...
Directorul Green: Astăzi este ziua ta norocoasă, domnișoară Potter. Ai nevoie de o cursă înapoi la școală?

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Știi, voiam să tac și să te las să pleci. Dar nu aș fi eu. Ar fi ca într-un film de Merchant Ivory unde oamenii suferă în tăcere, iar tu ar trebui să fii atât de impresionat de cumpătarea lor. Îmi pare rău, dar la naiba cu asta. Prietenul meu cel mai bun din toată lumea pleacă mâine și o mare parte din mine vrea ca el să rămână. Așa că sper să nu mă urăști.
Dawosn: Nu aș putea să te urăsc niciodată, Joey. Nu că nu aș fi încercat asta.
Joey: Ultimii doi ani au fost o adevărată telenovelă. Dar nu i-aș da înapoi, nu aș șterge nimic, dar... Mă bucur că s-a terminat. Pentru că îmi place cum stau lucrurile acum. Viața mea fiind mereu o glumă nesărată, acum că lucrurile merg bine... tu pleci.
Dawson: Jo, dacă aș crede măcar pentru o secundă că ar fi decizia corectă, aș rămâne, dar este timpul să plec. Este timpul ca eu să ies din camera asta și este timpul ca tu să descoperi cine ești fără noi. Capitolul acesta s-a încheiat, Joey. Simt asta.
Joey (cu lacrimi pe obraji): Crezi în magie? Eu nu credeam. Cum aș putea? 13 ani, mama ta moare. Și totuși mai speri în ceva magic, ceva care să facă totul mai bine. Dar nu se întâmplă așa și te uiți la tatăl tău care nu e în stare să-și învingă punctele slabe. Fără abracadabra în cazul acesta. Și apoi mai e Pacey. Orice magie a fost între noi s-a terminat, nu-i așa? Dar apoi mai ești și tu. E o dovadă că există cineva acolo care se gândește la mine. Prietenul meu care a fost mereu alături de mine. E magie curată. Cred că e doar un mod lung și tărăgănat de a-ți spune că o să-mi fie dor de tine, Dawson.
Dawson: Și mie o să-mi fie dor de tine, Joey.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey: Ce încerci să demonstrezi?
Dawson: Vreau doar să o ajut pe Joey.
Pacey: Doar să o ajuți pe Joey. Uite ce e, omule, de ce nu mă bați? Pe bune acum, lovește-mă, termină odată cu tot, o să economisești timp și o să ne scutească de atâta bătaie de cap. Nu i-ar implica pe prietenii noștri.
Dawson: Sau familiile.
Pacey: Chiar crezi că, dacă te complaci în iluzia asta gen James Dean o ajută pe Grease Lightning, o să demonstrezi că ești o persoană mai bună decât mine?
Dawson: Nu trebuie să demonstrez asta. Ai făcut-o tu când te-ai decis să mi-o iei pe Joey.
Pacey: Pentru ultima dată, Dawson, am greșit. Credeam că dintre toți oamenii tu o să înțelegi cel mai bine de ce m-am îndrăgostit de Joey Potter.
Dawson (râde nepoliticos): Chiar crezi că relația ta cu Joey este adevărată?
Pacey: Dacă o fac, motivul este că suntem niște persoane care pot decide singure.
Dawson: Chiar crezi că un cuplu confuz de câteva săptămâni înseamnă ceva în comparație cu prietenia noastră de o viață?
Pacey: Și tu chiar crezi că o să poți să ții lângă tine o femeie atât de frumoasă doar cu un ultimatum egoist?
Dawson: Răspunde-mi, Pacey! Chiar crezi că poți concura cu povestea noastră de o viață?
Pacey: Și ce poveste! 15 ani de uitat la filme în camera ta urmați de un an și jumătate de prefăcut că sunteți maturi ca să clacați la primul semn de criză. Asta e povestea voastră? Haide, omule! Și o numești pe femeia asta sufletul tău pereche?
Dawson: Da, așa fac și tu știai asta și mi-ai luat-o oricum.
Pacey: Imediat după ce tu ai respins-o.
Dawson: Ah, deci era vulnerabilă. Perfect pentru tine pentru că ești interesat doar de fetele pe care le poți salva sau cu care te poți culca, nu-i așa, Pace?

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jen: Plec, Dawson. Dar înainte de a pleca aș vrea...
Dawson: Dar, Jen...
Jen: Nu, nu, ascultă-mă, te rog. Bine? Asta pare să fie ziua adevărului și este rândul meu acum. Mi-am pierdut virginitatea la 12 ani cu un tip mai mare decât mine care m-a îmbătat. Nu-mi amintesc numele lui. Dar după ce m-am speriat pentru prima dată de o posibilă sarcină, am început să iau anticoncepționale și foloseam prezervativ de cele mai multe ori sau uneori, nu știu, nu mi-e clar. Beam foarte mult și leșinam și tot așa. Mi-am început viața sexuală prea devreme și nu doresc asta nimănui. Adică sexul la o vârstă atât de fragedă este întotdeauna o idee proastă. În cele din urmă am fost prinsă făcând sex în patul părinților mei. Fetița lui tata făcând sex în fața lui. Încă nu mă poate privi în ochi, dar m-a trimis la 200 mile depărtare tocmai ca să nu fie nevoit s-o facă. Dar nu mai sunt fata aia. Nu am fost niciodată, dar nu sunt nici imaginea de alba-ca-zăpada pe care mi-ai creat-o tu. Sunt undeva la mijloc și încerc să mă descopăr.
Dawson: Jen, nu e vorba de tine. Sunt doar inhibițiile mele prostești. Părinții mei au o viață sexuală nebunească, iar eu, eu am folosit-o pentru a măsura fericirea lor.
Jen: Sexul nu aduce fericirea.
Dawson: Știu. Acum știu asta.
Jen: Îmi pare rău că te-am mințit, dar nu mă pot scuza pentru trecutul meu. Adică am învățat ceva din el, sunt o persoană mai bună, m-a adus unde sunt acum. Și asta e șansa mea să o iau de la capăt. Este șansa mea și ar fi drăguț dacă m-ai susține.
Dawson: Cu o condiție!
Jen: Care?
Dawson: Să mă ierți, Jen, deoarece comportamentul meu nu poate fi răscumpărat și nu merit pe cineva atât de pasional și deschis și sincer și frumos ca tine.(Se îmbrățișează.) Încă o dată?
Jen: Aham.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doug: Ai fost într-o formă extraordinară în seara asta.
Pacey: Și cât de praf sunt, ah?
Doug: Deci ce problemă ai?
Pacey (dă din cap): Nu am nicio problemă, Dougie.
Doug: Oh, haide, Pacey, te-am găsit beat criță atârnat de un copac... Deci e vorba despre o fată cumva?
Pacey: Ce?
Doug: Bine, deci despre asta e vorba. Cine e?
Pacey: Știi ceva, Dougie, nu e atât de important, bine?
Doug: Bine.
Pacey: Totuși o să-ți spun ceva. E foarte foarte enervantă.
Doug: Da?
Pacey: Da. Adică fata asta este incredibilă. Are o părere despre tot ce există pe planeta asta. Te lasă fără cuvinte.
Doug: Uau! Cu siguranță este un coșmar.
Pacey: Păi nu chiar, nici chiar așa. Trebuie să înțelegi. Fata e foarte inteligentă, așa că de obicei are dreptate și atunci când te contrazice, totul vine dintr-un suflet atât de frumos și pur. Și atunci cum ai putea să i te împotrivești? Mai ales când faci pe deșteptul așa ca mine.
Doug: E drăguță?
Pacey: Da, e drăguță. E foarte foarte drăguță. De fapt e atât de drăguță că am fluturași în stomac când o văd. Înțelegi ce vreau să spun?
Doug: O, da... Să nu lași fluturașii să dispară.
Pacey: Ce?
Doug: Poate că te întrebi ce e cel mai rău când îmbătrânești. Undeva pe drum se pierd fluturașii. Așa că, frățioare, întrebarea e ce ai de gând să faci?
Pacey: Să fac?

[...] Citește tot

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 12 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Cei mai frumoși ani, adresa este:


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook