Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Comentarii recente | Top surse

Recenzie pentru Boemia unui Mort de Claudiu Dumitrache de Rodica Elena Lupu

Oare e mai important dorul de trăiri intense, de emoții și prea plin de sentimente? Sau cel de persoane? De persoanele care provoacă astfel de emoții. Nu știu. Nu m-am gândit până acum la așa ceva. Dar înclin să cred că emoțiile în sine sunt cele care ne lipsesc, persoanele care le-au provocat de-a lungul timpului fiind diferite.

Dor de viață, de iubire, de fericire, de bucurie – a ta sau a celor dragi, de hohote de râs, de emoții intense, de atingeri diafane, de mângâiere, de tandrețe, de dulcea oboseală după un țel împlinit, de libertate, - da trebuia să-l clasez mai pe primele locuri că e cu adevărat important - de plăcere, de satisfacție, de speranețe – toate aceste doruri se întâlnesc în poemele din Boemia unui mort.

Dacă am uitat vreunul asta înseamnă că autorul nu l-a mai trăit de mult și e cazul să se ocupe de asta.

Scrisul îți cere, pe lângă darul înnăscut, multă trudă, puțină îndrăzneală, enormă exigență și nu de puține ori înțelepciunea de a suporta dureroasele înfrângeri de a înghiți amarul propriei neputințe de a depăși limitele unor bariere nevăzute. Dar zidirea nu se înalță fără jertfă.

Boemia unui mort este fără îndoială o imagine profundă a autorului Cludiu Dumitrahe, care se afirmă năvalnic, surprinzând atâtea ipostaze ale trăirii noastre de zi cu zi - bucurii, tristeți, îndoieli și speranțe.

Cum primăvara, în Domnul se trezește descoperind Calea, Adevărul și Viața - regăsind puterea de a fi - autorul descoperă că scrisul îi face bine. Sufletul autorului vrea să rămână în libertatea unui izvor...

replică din eseul Recenzie pentru Boemia unui Mort de Claudiu Dumitrache de Rodica Elena Lupu (2019)
Adăugat de Claudiu DumitracheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Recenzie pentru Boemia unui Mort de Claudiu Dumitrache, adresa este:


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Evenimente biografice

Fani pe Facebook