Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Comentarii recente | Top surse

Ratatouille

Linguini: Uite, vroiam să știi ce onoare este pentru mine să lucrez cu așa o...
Colette (îi înțeapă mâneca lui Linguini cu un cuțit): Nu, tu să asculți! Vreau doar să știi cu cine ai de-a face! Câte femei vezi în bucătăria asta?
Linguini: Păi, eu...
Colette (îi înțeapă mâneca lui Linguini cu alt cuțit): Numai pe mine. De ce crezi că e așa? Pentru că bucătăria de înaltă clasă este o ierarhie învechită, bazată pe reguli create de bărbați bătrâni și proști. Reguli făcute special pentru ca femeile să nu poată pătrunde în această lume, dar eu totuși sunt aici. Cum s-a întâmplat asta?
Linguini: Păi, pentru că tu, pentru că tu...
Colette (îi înțeapă mâneca lui Linguini cu un al treilea cuțit): Pentru că sunt cel mai dur bucătar de pe aici! Am muncit prea mult ca să ajung aici și n-am să risc totul pentru un coate-goale care a avut noroc! Ai priceput?

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Skinner: Nu, nu, nu, nuuuu!
Avocatul: ADN-ul se potrivește, cronologic la fel, totul e în regulă. El este fiul lui Gusteau.
Skinner: Nu e posibil așa ceva! Totul e o înscenare! Băiatul știe!
(Îl vede pe Linguini gătind fără să știe nimic.) Uită-te la el, cum se preface că habar n-are! Se joacă cu mintea mea ca o pisică cu un ghem de ceva!
Avocatul: De ață?
Skinner: Da! Face pe prostul, păcălindu-mă cu șobolanul ăla!
Avocatul: Șobolan?
Skinner: Da! Complotează cu el, încercând să mă facă să cred că e important!
Avocatul: Șobolanul?
Skinner: Exact!
Avocatul (pe un ton ciudat): Șobolanul e important?
Skinner: Normal că nu! El doar vrea să mă facă pe mine să cred asta! O, înțeleg tot teatrul ăsta! În prima seară apare un șobolan și eu îi ordon băiatului să-l omoare, iar acum vrea să mă facă să-l văd peste tot! (Pocnește din degete.) "O, e aici! Ba nu, nu e, e aici!" Încep să am vedenii, să o iau razna?! Există sau nu un șobolan fantomă?! A, nu! Refuz să fiu atras în jocul ăsta, de...
Avocatul (deranjat): Ar trebui să-mi fac griji? Pentru... tine?

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Anton Ego: Din multe puncte de vedere, munca unui critic e ușoară. Noi riscăm foarte puțin și totuși ne bucurăm de o superioritate față de cei care își supun creația și, totodată, sufletul judecății noastre. Noi prosperăm de pe urma criticilor negative, care sunt amuzante atât de scris, cât și de citit. Însă adevărul amar, pe care noi criticii trebuie să-l acceptăm este acela că, în această mare ordine a lucrurilor, banalul este mai important decât criticile noastre care îl denumesc astfel. Dar sunt și momente în care un critic chiar riscă, și anume atunci când el descoperă și apără ineditul. Adesea, lumea este necruțătoare cu noile talente, cu noile creații, ineditul are nevoie de susținere. Seara trecută am trăit ceva nou, o mâncare excepțională de la o sursă absolut neașteptată. A spune că atât mâncarea cât și creatorul ei mi-au pus la încercare prejudecățile despre gătitul de înaltă clasă, ar fi interpretare grosolană a lucrurilor. M-a zguduit din temelii. În trecut, nu am făcut un secret din disprețul meu față de celebrul motto al lui Gusteau: Oricine poate găti. Dar îmi dau seama că de abia acum am înțeles cu adevărat ce a vrut să spună. Nu oricine poate deveni un mare artist, dar un mare artist poate veni de oriunde. Este greu să-mi imaginez origini mai modeste decât ale geniului care gătește acum la restaurantul lui Gusteau și care este, în opinia acestui critic, nimic mai puțin decât cel mai bun maestru bucătar al Franței. Mă voi întoarce în curând la restaurantul lui Gusteau, dorind mai mult.

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 3 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Ratatouille, adresa este:


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook