Bill Gates a spus că fiica lui nu are acces la așa ceva. La fel a spus și șeful de la Apple, că nepotul lui nu are smartphone, fiindcă distruge performanțele școlare. Fostul șef de la Facebook a declarat că smartphone-ul e făcut să inducă dependența, mai ales atunci când folosești Facebook-ul. De curând, investitorii Apple au scris o scrisoare spunând că așa ceva produce dependență și că, dacă 4 miliarde de utilizatori de smartphone de pe glob dau în judecată Apple cerând daune, Apple va da faliment. Așadar, nu spun doar eu asta și nu sunt conservator. Vorbesc despre riscurile medicale ale folosirii smartphone-ului. Trebuie să le luăm în serios.
Manfred Spitzer în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

În multe cazuri, producția de parfum s-a transformat într-un proces de marketing, pentru că marile branduri sunt cele care domină piața. Majoritatea brandurilor au ajuns în mâinile marilor corporații în ultimii 30 de ani, care au drept scop suprem creșterea cotei de piață. Acele parfumuri sunt lucruri care "miros bine", dar care nu pun în valoare personalitatea consumatorilor, ar putea fi considerate la fel de bine "produse de igienă": nu deranjează, nu surprind pe nimeni, de fapt nu sunt deloc interesante. Prea puțini dintre consumatori își doresc însă să poarte parfumuri care să iasă în evidență, care sunt deosebite de ceea ce restul oamenilor sunt obișnuiți să miroasă.
Gilles Thevenin în interviu
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Deci cum să acceptăm toate ororile, tot mersul înspre întuneric al planetei Pământ în clipa asta, nu doar în România, peste tot în lume. Cum să acceptăm că un dement cu un creier de copil bolnav poate să devină președintele Americii? Cum putem să acceptăm că Europa va fi luată de șovinism, naționalism ca un fel de val, ca un fel de tsunami, tot ce e posibil, și cum putem să așteptăm toate astea și să nu ne pierdem pe noi înșine. Deci aici este responsabilitatea artei și a artistului de a rămâne calm, de a încerca să înțelegi, de a încerca să accepți și de a încerca să te opui acestui val de imensă negativitate. Ca să te opui pentru asta îți trebuie foarte multă forță și nu e ușor, dar e obligatoriu.
Andrei Șerban în interviu (august 2016)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Lubin a fost întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor, încă din momentul înființării sale în anul 1798. Am fost prima casă de parfumuri care a produs la scară industrială, prima care a importat plante exotice și care a extras aromele din acest plante. Cred în continuare că inovația poate veni din natură. Există plante care nu au fost descoperite încă, noi proceduri de extracție ne pot ajuta să lărgim spectrul de arome disponibile. În același timp, prin inovație reușim să compensăm pierderea de ingrediente naturale sau sintetice, pe care Comisia Europeană a decis să le interzică. Ca atare, inovația contribuie la menținerea în viață a unor parfumuri create cu câteva zeci de ani în urmă, prin înlocuirea unui ingredient cu un altul.
Gilles Thevenin în interviu
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Mama era profesoară și inspectoare de stat, sora mea, Cella, era mare pianistă de mult afirmată, sora Babilas era profesoară, Niculina urma belle arte cu mult talent și eu eram sortită profesoratului... ca orice fată cuminte. Eram în clasa a VII-a de liceu, tata, ministru al Lucrărilor Publice, căpătase un album mare cu fotografii artistic prinse din monumentele noastre istorice și eu seara le admiram și așa s-a născut în mintea mea că aș fi sortită la așa ceva. Dar femeie arhitect parcă n-ar fi. Aflu, însă, că ar fi totuși una, elevă a lui Mincu, Ada Zăgănescu. Așa am intrat în horă, între 20 de colegi, în anul 1913, împreună cu Marioara Ioanovici. Am fost a patra arhitectă, după Ada Zăgănescu, Virginia Andreescu și Mimi Friedman.
Henrieta Delavrancea în interviu (1980)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Sigur, și eu am telefon și stau mult la computer. Ca medic și savant, nu poți lucra fără computer. Dar nu mă joc pe telefon. Nu fac altceva decât să vorbesc la el și să-mi citesc e-mailurile. Și de multe ori îl țin offline, ca să nu-mi distragă atenția. De fapt, s-a demonstrat că, și dacă îl las aici și atât, IQ-ul dvs. și al meu scade. Chiar dacă nu sună. Fiindcă suntem cu gândul la el. Trebuie să faci efort mintal ca să nu te uiți în telefon. E un efort măsurabil și s-a dovedit că, dacă te gândești la telefon, rezultatul la testele IQ scade. Deci știm că asta nu e ceva bun pentru capacitatea noastră mintală. Da, ca unealtă, smartphone-ul e grozav. Dar trebuie să-l dăm copiilor să-și petreacă timpul cu el? E periculos, nu trebuie să facem asta.
Manfred Spitzer în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Am făcut războiul antisovietic din prima zi până în ultima zi: întâi ca medic de regiment la un divizion de artilerie, pe urmă ca medic de batalion de infanterie la vânătorii de munte. Când ești la divizion de artilerie sau la batalion de infanterie nu are de ce să-ți mai fie frică (de nimic!), pentru că nu există alt loc mai periculos unde să fii trimis ("mai rău nu se poate"): limbile se dezlegau, toată lumea vorbea și se vorbea adevărul. Adevărul despre războiul antisovietic nu era cel care se spunea de la comandament (adică istoria oficială), ci ceea ce se discuta la popota ofițerilor. Am luat contact și cu populația locală și sigur că, pe parcurs de 4 ani, la popota ofițerilor, m-am gândit, am discutat și analizat toate problemele politice în legătură cu Basarabia.
Șerban Milcoveanu în interviu (12 martie 2015)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Una dintre provocări este legată de faptul că ingredientele naturale folosite pentru crearea parfumurilor devin tot mai rare. Ambra, de exemplu, folosită decenii de-a rândul aproape că nu mai e de găsit. Marile grupuri producătoare de parfum nu mai folosesc ingrediente atât de sofisticate, iar furnizorii de ingrediente de calitate sunt tot mai rari, astfel că pentru noi, producătorii de nișă, găsirea unei esențe de calitate este o adevărată provocare. O dificultate în plus vine și din partea Comisiei Europene care are în plan să reducă lista de ingredinte naturale ce pot fi folosite de industria de parfumuri motivând că unele dintre acestea pot cauza alergii. Astfel ne-am trezit că urmează fie interzisă folosirea unor ingrediente indispensabile, precum esența de lămâie și a celei de trandafir. Este revoltător și încerc să îmi fac auzit punctul de vedere la Bruxelles.
Gilles Thevenin în interviu
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Ca să-ți răspund mulțumitor ar trebui să știu ce e fericirea. Ori să fi cunoscut, deopotrivă, atât Raiul, cu haitele lui nesfârșite de câini cu covrigi în coadă, cât și Iadul, unde, între noi fie vorba, nu e loc de așa multă plictiseală. Oricum, acceptând ideea că există și dacă ar fi să țină, așa, ca ploile din Macondo, veacuri întregi, mie, unul, mi s-ar lua ca de mere pădurețe. Opusul ei, suferința, e un adevărat dar (și dat) pentru un creator, sculptor, poet, pictor sau ce-o fi el. Ce-ar fi fost, de pildă, van Gogh dacă fericirea asta pământeană ar fi pus stăpânire pe el, târându-l prin laptele și mierea curgând cu nemiluita din sânii planturoși ai unei ursite cu aer de matroană de lupanar din Amsterdam? Îți spun eu: un funcționar bancar scorțos, fumător de trabuc și băutor de bere neagră sau vreun prosper proprietar de măcelării, care-ar fi murit doborât de podagră.
Mihail Soare în interviu (2 noiembrie 2013)
Adăugat de George Sabin
Comentează! | Votează! | Copiază!


Cine mă cunoaște știe că sunt un om total dominat de propriul temperament, dar visul meu intelectual și compensatoriu este un vis de geometru. Aș fi vrut să mă nasc geometru. Aș fi vrut să trăiesc în mediul quasimonahal al ideilor pure, al adevărurilor univoce. Din nefericire, a trebuit să aflu că adevărurile sunt interpretabile; asta nu înseamnă că sunt false sau că toate interpretările sunt bune, dar există întotdeauna o multitudine de interpretări posibile. A trebuit, de asemeni, să-mi dau seama că la baza existenței mele se află o contradicție. Există visul meu de geometru și există un temperament și un mod de a fi care-l contrazic, în "Interval", m-am războit cu consecințele geometriei și, de fapt, sunt acolo două personaje care mă reprezintă în egală măsură: nu numai Ilie Chindriș, ci și Olga. Un vis al mișcării și un vis al rigorii și al stabilității. Această contradicție explică în mare măsură și revoltele mele, și biografia mea, și lecturile mele.
Alexandru Ivasiuc în interviu
Adăugat de Veronica Șerbănoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.
Pentru a recomanda citatele din interviu, adresa este: