Mă revoltă lipsa diversificării. Se încearcă prea timid. Mă așteptam la o explozie de forme diverse. Or, noi ne luăm unii după alții, uitând să fim noi înșine și să ne exprimăm cu tot curajul. Eu însumi am avut multe autocenzuri de-a lungul drumului meu artistic, încercând să mă conformez ori unui trend, ori a ceea ce credeam eu că ar merge în acel moment ori pentru public, ori pentru lumea teatrală.
Răzvan Mazilu în interviu (2015)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Eu am avut o mare apetență pentru rolurile de compoziție, acelea în care cuvântul, textul, îmi completau evoluția vocală. Mi-au plăcut rolurile cu un conflict dramatic puternic, în care trebuia să colorez cuvântul, fraza sonoră rămânând uneori, un factor izolat. De aceea "alergam" mai puțin după performanța vocală și, mai mult, după emoție, după efectul vizual. Pentru mine, un artist liric trebuie să fie și un actor credibil.
Octav Enigărescu în interviu (1980)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Mă înfricoșează modul în care evoluează societatea. Valorile morale se schimbă într-o manieră care nu mă face să fiu optimist. Suntem o societate care dorește să construiască pe sentimente negative: frică, invidie, ură, delațiune, oportunism. Delațiunea capătă valențe morale și este acceptată de societate. Societatea renunță la sentimentele pozitive cum ar fi compasiunea, iubirea, spiritualitatea, empatia, competiția. Scopul scuză mijloacele a devenit un slogan acceptabil și acceptat. Și acest lucru mă îngrozește.
Vasile Astărăstoae în interviu (31 iulie 2017)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Există un avantaj pe care romancierul îl are asupra ziaristului, oricât de bun ar fi acesta din urmă: are timpul de partea lui; nimic nu-l grăbește. Pentru mine totul este mască; umbre și lumini mișcătoare, mincinoase. Ce e un fapt? întreabă ziaristul. O ficțiune, răspunde romancierul. Un fapt se fărâmițează asemenea unei bucăți de lemn vechi, se mânuiește, se întoarce. Realitatea, chiar ca reporter nu cred în ea. Imaginația îți dă posibiltatea să creezi la un nivel de puritate pe care faptul concret nu ți-l permite.
Norman Mailer în interviu (4 octombrie 2007)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!



Dacă voi fi eu la guvern, nu vom răspunde rușilor; dacă vor fi alții și aceștia vor comite greșeala să răspundă, îți spun de pe acum ce se întâmplă: vom fi zdrobiți și însăși ființa statului va fi în primejdie de moarte. Rușii ne vor copleși cu numărul și ne vor invada întregul teritoriu. Suprema înțelepciune recomandă să nu ne batem niciodată, în nicio împrejurare și oricum s-ar prezenta coaliția. Fiindcă odată terminat războiul, prietenii de arme se vor întoarce acasă, iar noi vom rămâne iarăși singuri, față-n față cu haotica, năucitoarea amenințare.
Ion I.C. Brătianu în interviu (1927)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Leonard Bernstein a fost unul dintre oamenii care m-au format și de la care am învățat enorm. În primul rând, pentru că el era un muzician și un profesor foarte bun. Folosea metoda socratică, adică punea întrebări mereu. Nu spunea: "Uite, tu ești mic și prost, eu sunt Bernstein, îți arăt eu cum merg lucrurile". Vorbea despre un subiect, o lucrare, o partitură, după care te invita să-ți spui ideile tale și încerca să înțeleagă mereu de ce gândești în felul acela. Plecam acasă și meditam la ce mă întreba până când ajungeam la o concluzie care era personală.
Christian Badea în interviu (2 mai 2015)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Parfumurile de nișă sunt parfumuri total diferite de zona mainstream, cu personalitate, originalitate până chiar la note olfactive de avangardă. Sunt parfumuri de lux și se adresează unei clientele restrânse, celor care iubesc într-adevăr parfumul și caută acel gen de mirosuri unice, nebănuite, de mare caracter și care prin natura lor sunt folosite de un număr mic de oameni. De altfel, dacă un parfum mainstream e vândut în milioane de flacoane, cele de nișă sunt realizate în cantitate mică, de câteva mii, iar prețul lor începe la 80 EUR. Azi, în fiecare mare capitală există parfumerii dedicate exclusiv lor. De exemplu, la Roma la Campomarzo, iar la Paris la Jovoy, ambele magazine de mare lux.
Octavian Coifan în interviu (13 septembrie 2012)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dacă ne împingem copiii în experiențe sexuale precoce, începând de la grădiniță, dacă îi învățăm contracepția la școală și îi pregătim pentru "prima dată", tinerii, înainte de a se maturiza suficient încât să aibă drept de vot, vor avea o mulțime de experiențe dureroase. Și vor începe să se îndoiască și să-și piardă capacitatea de a se mai atașa de altă persoană. Atașamentul este necesar pentru căsătorie, pentru familie. Dacă ai suferit mult înainte să împlinești 18 sau chiar 20 de ani, îți pierzi acest ideal: "Da, vreau să îmi găsesc pe cineva. Da, vreau să am o familie". Pierzi acest lucru. Nu mai îndrăznești, nu mai crezi în asta. Așadar, le distrugem abilitatea de a-și întemeia o familie, ceea ce intră în contradicție cu însăși dorința tinerilor.
Gabriele Kuby în interviu (noiembrie 2014)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dumnezeu se situează deasupra evenimentelor vieții mele.
Petre Țuțea în interviu
Adăugat de anonim
Comentează! | Votează! | Copiază!

Paradoxul este un prețios condiment literar, care trebuie drămuit cu maximă precauție. În exces, poate fi nociv, de-a dreptul toxic. Seamănă cumva cu sarea alimentară. Mâncarea nesărată e fără gust. Dar, prea multă sare transformă orice aliment în ceva necomestibil. Paradoxiștii de profesie împing lucrurile în plan morbid. Par a fi niște vietăți literare care și-au propus să se hrănească spiritual numai cu sare.
Valeriu Butulescu în interviu (6 mai 2010)
Adăugat de Simona Enache
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.
Pentru a recomanda citatele din interviu, adresa este: